-->

19. mars 2013

Germanwings overtar Lufthansaruter til Oslo


Germanwings overtar for Lufthansa
Flygiganten Lufthansa vil i løpet av året sette inn sitt eget lavprisselskap Germanwings på flere av sine ruter fra Oslo til Tyskland. Dermed vil passasjerer fra Oslo etter hvert møte servicenivået for et lavprisselskap når de sjekker inn på Lufthansas ruter, i første omgang til Hamburg og Düsseldorf.
Lufthansa er et av de største utenlandske selskapene som opererer på Norge, og en viktig aktør for nordmenn som skal reise interkontinentalt.
annonse


Selskapets ruter fra Oslo til Hamburg og Düsseldorf har så langt vært fløyet med egne fly. Men selskapet har behov for å kutte kostnader, og har i likhet med andre større europeiske flyselskap faset inn sitt eget lavprisselskap på flere ruter over hele Europa. Nå er turen kommet til Oslo.

Tre klasser
- Vårt datterselskap vil i løpet av året ta over to av Oslo-rutene, og introdusere sin egen merkevare og egne produkter om bord, sier Lufthansas Norge-sjef, Terje Grue. Han sier til Aftenposten at det ikke er klart ennå når flyskiftet vil skje.

Germanwings vil, i motsetning til de mer skrapede lavprisproduktene til Ryanair og EasyJet, ha tre servicenivåer om bord. De som reiser på de dyreste billettene vil få servert mat, få bedre beinplass og ha tilgang flyplassfordeler som hurtigkø gjennom sikkerhetskontrollen og lounge – når man reiser fra Tyskland. Om det samme tilbudet vil gjelde fra Oslo er ennå uklart.

Nå er det ingen fare for at Lufthansa som merkevare skal forsvinne fra norske flyplasser. Til selskapets knutepunkter Frankfurt og München skal den tyske flygiganten selv operere med sitt eget materiell og service.

Økning fra Norge
Lufthansa-sjef Terje Grue presenterte i går kveld positive trafikktall for selskapets virksomhet i Norge i fjor. Både fra Oslo og Stavanger var det nok en gang vekst, men en liten nedgang fra Bergen på grunn av færre avganger. Selskapet øker igjen antall avganger fra Vestlandet fra sommeren av.

- 2013 har startet godt. I de første månedene er det vekst ved alle de tre flyplassene Lufthansa operer. Vi ser også at det svært viktige business-segmentet vokser og det er fortsatt Houston, Singapore, Shanghai, Seoul og Rio blant de viktigste reisemålene for norske passasjerer, sier Grue.

Tidligere på OSL
Germanwings har i dag ingen egne ruter på Oslo Lufthavn.

Selskapet hadde imidlertid flere ruter på Gardermoen tidligere, bl.a. til Köln som det startet i 2004. Siden kom også Berlin og Hamburg til, og selskapet så ut til å ha gode ekspansjonsplaner i Norge. Men etter at Norwegian giret opp med en betydelig utenrikstrafikk fra OSL, trakk Germanwings seg helt ut av Norge. Selskapet ble overtatt av Lufthansa i 2008.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart