-->

31. juli 2013

Ryanair til kamp mot bagasjen


Den orginale Ryanairkofferten
Skal du ut å reise med lavprisgiganten Ryanair i framtiden, bør du belage deg på at det vil bli vesentlig dyrere å ta med seg bagasje ombord på flyet. Og høyst sansynlig vil håndbagasjen også koste.Ryanair sier ikke noe om når de kommer til å innføre gebyr på håndbagasjen, men toppsjef Michael O' Leary mener det i framtiden vil være uunngåelig.
annonse


- På et eller annet tidspunkt tror jeg det vil bli vanlig at flyselskapene også tar betalt for håndbagasje ombord i flyene. Men når dette blir vanlig og når Ryanair vil starte med dette, vet jeg ikke, sier O'Leary til The Telegraph. Han sier videre at de må regne på det, for å se om de får noe ut av et slikt gebyr.

Wizzair tar betalt
Det ungarske lavprisselskapet Wizzair tar allerede et gebyr på hånbagasje som overstiger 42x32x25 cm, gebyret ligger mellom 10 og 20 euro avhengig av reisens lengde og om du reiser i eller utenfor (sommer)sesongen.

Nedgang for Ryanair i andre kvartal

Michael O'Leary forventer at flyselskapene, sitt eget inkludert, vil forsøke å utnytte håndbagasje som ennå en inntektskilde i framtiden.

Ryanair tar seg allerede svært godt betalt for vanlig innsjekket bagasje, spesielt i sommersesongen. Det koster fra 460 - 645 kroner én vei å sende en koffert med Ryanair. Vel å merke hvis du bestiller og betaler for den på nettet. Møter du opp på flyplassen for å sjekke inn kofferten der og betale for den, er beløpene vesentlig høyere.

Ryanairsjef O'Leary sier videre at de vil helt bort fra kofferter som skal sjekkes inn, og i hans ideelle verden reiser folk kun med håndbagasje. Han sier også rett ut at flyselskapet hans vil fortsette å skru opp prisene på innsjekket bagasje til de er fri for dem.

Videre forteller han at antall passajerer som betaler for koffertene i skrankene på flyplassene er falt fra 80% til 19 prosent, men at han ikke er fornøyd før andelen er nede i 10 prosent.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart