-->

26. november 2013

SAS innfører nytt gebyr til uka - kr 300,- for et økonomisete


SAS med setegebyr fra kommende uke  (SAS Group)
SAS går bort fra prinsippet om «først til mølla» for de beste setene på langdistanser. Nå får gullkundene velge først - og de som vil betale ekstra. Fra mandag koster det 300 kroner å sikre seg ekstra benplass på langdistanserutene til SAS.- Det dreier seg om de mest attraktive setene i økonomikabinen.
annonse


Eksempler er setene rett bak businessklasse og foran nødutganger. Her er det ekstra benplass, sier Tormod Sandstø, pressekontakt i SAS, til Aftenposten.

- Ikke gebyr
Tidligere kunne man velge et hvilket som helst sete helt gratis når man bestilte billetter på SAS' langdistanseruter. Men SAS avviser blankt at det dreier seg om innføring av et setegebyr. Selskapet kaller det «en tilleggstjeneste».

- Det er viktig å få frem at de aller fleste setene fortsatt er åpne. Hele familien kan fortsatt helt gratis reservere seter slik at de kan sitte sammen. De som vil bli berørt, er dem som er veldig opptatt av å få noen helt bestemte seter, altså de mest reisevante passasjerene, sier Sandstø.

Enda flere sommerruter fra SAS

- Hva skiller dette fra et setegebyr?

- Det er fortsatt veldig stor forskjell på det. Hos selskaper der setevalg ikke er inkludert, må alle som ønsker garanti for at de kan sitte sammen, betale for det. Hos oss er det fortsatt mulig å gjøre dette helt kostnadsfritt, sier Sandstø.

- Dessuten kan gullkundene våre fortsatt velge mellom alle setene helt gratis.

Dersom man ikke har reservert sete 22 timer før avgang, vil det være mulig å booke et hvilket som helst ledig sete i økonomikabinen, også dem med ekstra beinplass, understreker Sandstø. Men det gjelder naturligvis bare hvis de ikke allerede er snappet opp av gullkortkunder eller mer betalingsvillige passasjerer.

– Sentralt med gratis setevalg
Omleggingen berører kun SAS' langdistanseruter som går fra Skandinavia til USA og Asia.

- Er dette første steg på veien mot å innføre et slikt system på alle rutene?

- Nei, det er det ingen grunn til å anta. For SAS er det fortsatt sentralt å tilby gratis setevalg, avslutter Sandstø.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart