-->

28. januar 2014

Nytt selskap vurderer ruter fra Oslo til Kroatia


En Fokker-100 maskin fra nederlanske Denim Air (Wikipedia)
AirCroatia kan bli en ny aktør ved Oslo lufthavn.
Kan komme med flere direkteruter til populære destinasjoner i Kroatia.

Selskapet eies av en hotelmann i Kroatia, som vil trekke turister til hjemlandet, og selvsagt selge inn sine hoteller til Skandinaviske turister.


AirCroatia er et virtuelt selskap, det vil si at de per dags dato ikke har egen lisens og egne fly. Selskapet er i kontakt med flere selskaper om å leie fly og mannskap. Den mest aktuelle operatøren er, etter det vi kjenner til, nederlandske Denim Air.
annonse


Den nye operatøren ser for seg at eventuelle ruter kan gå fra Oslo til Dubrovnik, Zagreb og Split, trolig vil de starte med én rute og se hvordan denne blir mottatt i markedet. Det vil i så tilfelle være en ren sommerrute.

AirCroatia bygger for øyeblikket opp en filial og base ved Landvetter flyplass i Gøteborg, der hovedsatsingområdet vil være. Det er det britiske selskapet AirCroatia Ltd som sitter på navnet og rettighetene, og folk fra den svenske reiselivsnæringen bygger nå opp den skandinaviske avdelingen.

SAS og Norwegian har kuttet mye mellom Gøteborg og Kroatia, mens AirCroatia mener at markedet fortsatt er tilstede på Landvetter. Der ser de for seg ruter til Dubrovnik, Zagreb og Split uten særlig konkurranse.

På lengre sikt håper selskapet at de skal få bygget seg opp til å få egen lisens og egne fly, og de ser for seg at deres marked vil være Skandinavia, Tyskland og England.

AirCroatia uttaler også til Osloairports.com at de også skal kunne matche de store selskapene på pris. I sommersesongen kan, i følge AirCroatia, konkurrentenes priser komme opp i 5-7000,- kroner for tur-returreise. Prisene til AirCroatia vil starte på 999,- én vei, da er 20 kg bagasje inkludert.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart