-->

28. januar 2014

SAS og Ryanair senker bagasjegebyrene


SAS og Ryanair senker bagasjegebyrene (Foto: SAS Group)
Flypassasjerer er vant til at gebyrene stadig stiger. Men for en sjelden gangs skyld setter SAS ned gebyret på ekstra bagasje, mens Ryanair tillater mer håndbagasje uten ekstra gebyr.

Det hører med til sjeldenhetene at noe blir rimeligere, også når det gjelder flyreiser.


Likevel er det akkurat det som skjer, når SAS fra 1. februar senker gebyrene for ekstra bagasje og for bagasje med høy vekt eller stort omfang.
annonse


Gebyrene vil falle med rundt syv prosent på ruter i Skandinavia, Europa og Tel Aviv. Det skriver VG.no

SAS opplyser at gebyrene senkes som en følge av valutaendringer. Brennstoff til fly beregnes normalt i amerikanske dollar, og kursen har falt i forhold til kronen det siste halvåret. I tillegg har brennstoffprisene falt noe. Det hører selvsagt med til historen at de samme gebyrene økte med 17 prosent i august i fjor.

Vil gjøre det enklere
- Det stemmer at vi foretar en justering på gebyr for ekstra bagasje på reiser til og fra Europa, bekrefter informasjonssjef Knut-Morten Johansen til VG. Han legger til at man uansett alltid får med minst ett gratis kolli hos SAS.

Han forklarer at prisreduksjonen også skjer i forbindelse med at SAS foretar en forenkling for de reisende.

- Heretter betaler man samme pris, enten det er en golfbag, et par ski, eller en vanlig koffert ekstra. Man ordner dette på automaten når man tar ut bagasjelappen, uansett hvilken type kolli det er snakk om, sier Johansen. Blant andre nye endringer og forenklinger er at våpen som deles opp i flere enheter ved forsendelse, nå kun skal regnes som ett kolli, slik at man slipper å måtte betale per enhet som tidligere.

Gebyrene på innenriksflyvinger i Skandinavia og på interkontinentale flyvninger blir ikke endret.

I forbindelse med de nye gebyrsatsene understreker SAS at det kun er mulig å sjekke inn fire enheter ekstra bagasje per passasjer, i tillegg til standard bagasje som er inkludert i flybilletten.

Mer håndbagasje hos Ryanair
Også hos Ryanair har det skjedd positive endringer i forhold til gebyrer og bagasje. Det er nå tillatt å ta med seg én ekstra håndbagasje, tilsvarende en liten dameveske eller liten handlepose fra flyplassen, i tillegg til dagens tillate håndbagasje. Håndbagasje nummer to kan ikke være større enn målene 35 x 20 x 20 cm, som kan romme en flaske vin eller lignende.

Ryanair har også senket gebyret på flyplassen for å printe ut ekstra boardingkort fra 70 euro (ca 645 kroner), til 15 Euro(ca 140 kroner), for kunder som allerede har sjekket inn online. Kunder som ikke har sjekket inn online må fortsatt betale gebyret på 70 euro. Dette trådte i kraft i desember.

Fra 5. januar i år ble også Ryanairs standardgebyr for ekstra innsjekket bagasje på flyplassen redusert fra 60 euro (ca 552 kroner), til 30 euro (ca 275 kroner) ved innsjekkingsskranken, og fra 60 euro (ca 550 kroner), til 50 euro (ca 460 kr) ved avgangsskranken.

Ryanair's Michael O'Leary sier seg fornøyd med disse endringene:

- Når vi implementerer vår plan om å vokse fra 80 millioner til 110 millioner kunder per år i løpet av de neste fem årene, lytter vi aktivt og responderer overfor våre kunder. Nå kan de fortsette å forvente lave billettpriser hos Ryanair, mulighet for å ta med en liten håndbagasje ekstra, og reduserte innsjekkingsavgifter på flyplassen.


Google+ twitterfacebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart