-->

3. juni 2014

Det blir ingen streik ved Gardermoen


Ingen bagasjestreik ved Gardermoen (Foto: Jarle Nyttingnes/ OSL AS)
Partene er enige om et anbefalt forslag for Flyoverenskomsten. Dermed blir det ingen streik i selskapene som håndterer bagasje på Oslo lufthavn.

Fellesforbundet og NHO Luftfart ble enige litt før klokka 6.30 tirsdag morgen, etter flere timers mekling på overtid.


– Vi fikk gjennomslag for det som var aller viktigst for oss, sier forbundssekretær Jørn Eggum i Fellesforbundet til NTB.
annonse


Ifølge ham er det et solid oppgjør for de bakkeansatte. Minstelønnen heves med 7 prosent. Samtidig har de ansatte fått gjennomslag for sitt hovedkrav om at ansatte som skifter arbeidsgiver innenfor samme bransje, for eksempel ved konkurs, får beholde ansienniteten slik at de ikke taper lønn og arbeidsvilkår.

Ansiennitetsgarantien er viktig sett i lys av det gjeldende anbudsregimet, mener Eggum.

– Nå får du med deg den tida du har i bransjen. Du slipper å starte på null, sier Eggum, som samtidig berømmer NHO Luftfart for å ha vært løsningsorientert i meklingen.

Flyselskapene ba mandag passasjerene pakke kun håndbagasje i tilfelle streik. I første omgang var 409 bakkeansatte klare til å legge ned arbeidet, noe som kunne gitt både bagasjekrøll og forsinkelser på Oslo lufthavn.

Meklingen om Flyoverenskomsten ble innledet mandag formiddag. Mekler var tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen.IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER.
FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS


Din epostadresse:www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart