-->

21. juni 2014

Sjekk dine flyrettigheter på 1-2-3


Forbrukerrådets nye kalkulatorgjør det enkelt å finne ut hva du har krav på når
flyet er forsinket, innstilt, eller bagasjen ikke kommer frem (Illustrasjonsfoto)
Forbrukerrådet krever at flyselskapene blir flinkere til å hjelpe forsinkede passasjerer. Nå gir organisasjonen førstehjelp til tørste, sultne og sinte reisende.

Flyrettigheter er svært kompliserte, og det skal derfor mye til før noen klager på at de ikke får det de har krav på. De vet nemlig ikke hva de skulle fått.
Rådets nye kalkulator gjør det enkelt å finne ut hva du har krav på når flyet er forsinket, innstilt, eller bagasjen ikke kommer frem. Skal du slå i bordet, må du jo vite hva du har rett til, påpeker Randi Flesland, direktør i Forbrukerrådet.
annonseDerfor har Forbrukerrådet utviklet en kalkulator som regner det ut for deg – idet du trenger det. Du taster inn hvor du skal, og hvor lenge du har ventet, og så får du svar på om du har rett til mat, drikke, hotell, å reise en annen gang, eller få pengene tilbake.

Også forbrukerminister Solveig Horne har merket seg at frustrerte flypassasjerer har vært en tilbakevendende del av nyhetsbildet, særlig det siste året.

- Jeg har selv opplevd forsinkelser når jeg har vært ute og reist, og lurt på hvilke rettigheter jeg har. Dette verktøyet vil gjøre det enkelt for forbrukerne å finne ut hva man har krav på når reisen ikke går som planlagt, konkluderer Horne.

Ikke tilfreds med flyselskapene
Dette er en god nyhet til alle som skal ut og reise i sommer, men den kommer fordi Forbrukerrådet ikke er tilfreds med hvordan flyselskapene har behandlet passasjerene når noe har gått galt.

- Flyselskapene har plikt til å fortelle passasjerene hva de har krav på. Det er når du har ventet i timevis at du trenger mat og drikke, og det er når du får vite at flyet er innstilt, at du må velge om du vil ha pengene tilbake eller reise senere, understreker forbrukerdirektøren.

I dag sender noen selskap ut sms når flyavganger er forsinket eller innstilt, men Forbrukerrådet er ikke fornøyd med informasjonen.

- De bør sende med en lenke til alle relevante muligheter, de kan gjerne bruke vår kalkulator, men det viktigste er at jeg som forbruker får klar beskjed. Vi vil ha full åpenhet og alle rettigheter, presiserer Flesland.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage