-->

18. februar 2017

Husk dette hvis du skal fly i vinterferien


Beregn god tid til vinterferieflyet (Avinor)
De to neste ukene reiser mange på vinterferie. Her er noen gode råd til deg som skal ut og fly de kommende dagene, samt oppdaterte passasjerprognoser.

- I forbindelse med vinterferien opplever vi gjerne at de reisende har med seg mer bagasje og ski enn normalt,sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn.
annonse
Bestill skireisen med STS Alpereiser


- Generelt opplever vi at det er litt mer bagasje og ikke minst mer skiutstyr i forbindelse med vinterferieukene, sier kommunikasjonssjefen ved Oslo lufthavn.

Skiutstyr skal sendes som spesialbagasje, og de fleste selskap tar seg ekstra betalt for å sende skiutstyr som en del av bagasjen. Andersen anbefaler at man tar høyde for å bruke litt mer tid enn normalt.

Dette er lovlig å ta med ombord

- Vi anbefaler at man beregner litt ekstra tid fra man går ut døren hjemme til flyets avgangstid, i tilfelle utfordringer i kollektivtrafikken eller på veiene. sier Andersen.

- Ta også tid til innsjekk, eventuell sending av spesialbagasje, sikkerhetskontroll og tiden man bruker å gå til gate. Skal du reise til land utenfor Schengen er det også lurt å beregne litt ekstra tid til passkontrollen, sier Andersen.

Hvor mye vin kan du ta med? Her er taxfreekvotene

Om du benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, vær vennlig å påse at lange reimer, hemper eller stropper knytes sammen slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Skru av autopiloten
Det nærmer seg offisiell åpning av nye Oslo lufthavn, men allerede nå er de fleste passasjerområdene satt i prøvedrift. Blant annet skal alle passasjerer med Norwegian, Brussels Airlines, Finnair, British Airways og Air Baltic sjekke inn i den nye delen av avgangshallen, hvor det også finnes en helt ny sikkerhetskontroll med 11 nye sluser. Det er også endringer på plassering av innsjekk for flyselskapene i den «gamle» delen av avgangshallen, så det er viktig å orientere seg godt.

- Til alle reisende er oppfordringen å skru av autopiloten og følge med på skiltingen, sier Andersen.

- Vi har nesten doblet vår størrelse, og det er mye nytt på flyplassen man må forholde seg til. Grunnet byggingen av nye butikker og restauranter er det noen midlertidige gangveier, og dette vil pågå frem til den offisielle åpningen 27. april og resten av 2017. Vi takker alle reisende for tålmodigheten og håper de gleder seg over alt det nye som åpner i løpet av året, sier Andersen.

Familieslusen er åpen
Reiser du med barn, kan du bruke familieslusen som er merket med Felix & Fiona.

- Familieslusen er populær, og kan brukes av alle som reiser med barn under 12 år, avslutter Andersen.


Slik blir vinterferieutfarten
DAGDATOESTIMERTE TRAFIKKTALL
lørdag18. februar44.305
søndag19. februar75.849
mandag20. februar70.075
tirsdag21. februar59.826
onsdag22. februar64.569
torsdag23. februar69.535
fredag24. februar74.217
lørdag25. februar43.660
søndag26. februar83.158
mandag27.februar77.552
Kilde: Oslo lufthavn


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart