-->

30. oktober 2019

Vinggruppen er kjøpt av Petter Stordalen og Altor (OPPD)

Petter Stordalen og Altor har kjøpt Vinggruppen i Norden (Thomas Cook Airlines)

Petter Stordalen har, sammen med Altor og TDR Capital, inngått en avtale om å kjøpe Nordens mest fremgangsrike reiseselskap med over 60 års erfaring.
annonseI dag kunne Vinggruppen presentere sine nye eiere på en pressekonferanse i Stockholm. Det blir det Stordalen-kontrollerte Strawberry Group som, sammen med Altor Fund V (Altor) og TDR Capital, sikrer et sterkt og langsiktig nordisk eierskap av Vinggruppen, som har totalt 2300 ansatte i Ving, Spies, Tjäreborg og Thomas Cook Airlines Scandinavia.


Petter Stordalen, eier i Strawberry Group og Magnus Wikener,
konsernsjef i Vingruppen i Norden (Vinggruppen)
- Jeg er utrolig glad for at Stordalen, Altor og TDR blir våre nye eiere. Deres store bransjekompetanse og finansielle styrke gir oss den langsiktige stabiliteten vi trenger ­– og i tillegg helt nye muligheter for å utvikle utvalget for kundene våre framover. Denne avtalen betyr også at jobben til de drøyt 2300 personene som jobber i Vinggruppen, inklusive flyselskapet vårt, reddes.Jeg vil rette en stor takk til alle gjestene våre som har vist oss en enorm støtte i de siste ukene. Sammen med de nye nordiske eierne skal vi nå fortsette å gi dem de beste ukene i året, sier Magnus Wikener, konsernsjef i Vinggruppen i Norden.

- I dag er en stor dag for en som elsker reiselivsbransjen. Vinggruppen i Norden har skapt en portefølje med sterke nordiske merkevarer, og er i dag selve kronjuvelen blant nordiske reisearrangører. Derfor er jeg utrolig stolt over at vi, sammen med to solide partnere, har landet på en løsning som gjør at vi nå kan sikre fremtiden til disse selskapene. Og ikke minst, at de 400 000 menneskene som allerede har bestilt høst- vinter og sommerreiser gjennom Ving, Spies, Tjäreborg og Globetrotter nå får reisen sin gjennomført.

                                     Petter Stordalen hilser de ansatte i Ving (YouTube/ Ving)

Denne avtalen betyr først og fremst forutsigbarhet og trygghet for kundene og personalet. Og med et sterkt og langsiktig nordisk eierskap får Vinggruppen nå forutsetningene de trenger for å gjøre det de er best på: nemlig å skape unike opplevelser for gjestene sine og gi dem “de beste ukene i året”, sier den nye eieren, Strawberry Groups Petter Stordalen.

- Vinggruppen er et fantastisk selskap med god lønnsomhet, som har havnet i en veldig uheldig situasjon. De er i dag markedsleder innen feriereiser, takket være egne konsepter som Sunwing og Sunprime. De har også vært ledende i omstillingen til online-bestillinger. Gjennom en finansiell omstilling kommer vi som nye eiere, sammen med øvrige finansierer, til å sikrestille omtrent 6 milliarder svenske kroner i likviditet og garantier. Det sikrer virksomheten og skaper et stabilt fundament for den fremtidige utviklingen, sier Harald Mix, partner i Altor.

annonse


Flyselskap skifter navn
E24 skriver at også flyselskapet i Vingsystemet skifter navn, til Sun Class Airlines. Sun Class er det gamle navnet på Vings premium flyklasse.

Overfører og avvikler nåværende virksomhet
Strawberry Group og Altor kjøper 40 prosent hver av selskapet, og TDR Capital kjøpe de resterende 20 prosentene. All virksomhet vil bli overført til et nytt selskap, der transaksjonen innebærer en kombinasjon av kjøp av hele selskapet eller eiendelene til visse selskaper fra den tidligere juridiske strukturen i Vinggruppen. Rent teknisk betyr det at noen av de svenske selskapene nå blir satt i konkurs, og at alle virksomhetene deretter overføres direkte til det nyetablerte selskapet, opprettet av de nye eierne.

Kjøpet inkluderer all pågående virksomhet og har ingen innvirkning på gruppens nåværende gjester eller kommende reiser. I praksis betyr dette at Ving Sverige (og også Thomas Cook Northern Europe og Thomas Cook Nordic Holding) nå settes konkurs for at all virksomhet deretter direkte skal kunne overtas av det nyetablerte selskapet, forutsatt at konkursforvalterne aksepterer budet. Alle deler av virksomheten, inklusive personale, er forventet å være flyttet til, og leve videre i, det nye selskapet innen det nærmeste døgnet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage