-->

13. mai 2020

SAS: Alle skal bruke maske

Skal du reise med SAS er det bare å komme seg ut og kjøpe ansiktsmasker (SAS)

For nærmere tre uker siden fortalte vi om lavprisselskapet Wizz Air, som blant de første i Europa, innførte obligatorisk bruk av ansiktsmaske ombord. I dag har SAS lagt fram hvilke tiltak de gjør i forbindelse med pandemien - et av dem er ikke overraskende nok, bruk av ansiktsmaske ombord.
annonseSikkerheten for passasjerer og ansatte er alltid SAS’ høyeste prioritet. Undersøkelser viser at det er ekstremt få smittetilfeller som spores tilbake til flyreiser og SAS jobber kontinuerlig for å bidra til at det skal forbli slik. Under Coronakrisen har SAS innført en rekke tiltak for å begrense spredningen av viruset under hele reisen; fra billetten er booket til du kommer til destinasjonen.

Her er selskapets nye rutiner ombord:
  • Det er obligatorisk med ansiktsmaske for passasjerer fra seks år og oppover på alle flyvninger med SAS fra 18. mai til 31. august. (Nei, du får ikke maske av selskapet)
  • Alle fly blir rengjort og desinfisert i henhold til nye rutiner som er tilpasset den ekstraordinære situasjonen.
  • Nye boardingrutiner sikrer best mulig avstand om bord. Passasjerer med sete bakerst boarder flyet først for å unngå forbipassering.
  • Alle ikke-essensielle løse gjenstander er fjernet, for eksempel lesestoff i setelommen, puter, tepper og brett.
  • Ingen matservering om bord for å redusere kontakten mellom passasjerer og crew
  • Håndbagasje er begrenset til ett kolli per passasjer.

Reiserestriksjonene vil fortsatt påvirke luftfarten i stor grad, men SAS er forberedt på at flere og flere behøver å fly.

- Gode rutiner for smittevern og tørr, ren luft om bord gjør at fly er en sikker måte å forflytte seg på. Mange mennesker i Skandinavia er helt avhengige av SAS og av flyet for transport. De kan være helt trygge på at vi tar alle forhold rundt helse og sikkerhet på ytterste alvor, sier Vice President Safety &
Security Mattias Hedrén i SAS.

SAS følger utviklingen nøye og jobber tett med nasjonale og internasjonale myndigheter og eksperter for å sikre en best mulig overgang fra koronakrisen til en mer normal situasjon.


SAS gjør justeringer i takt med utviklingen, og det er ventet at det kommer en harmonisering av myndighetsbestemte regler for internasjonal luftfart. I mellomtiden følger SAS bransjestandarden, parallelt med egne tiltak som er i tråd med lokale myndigheters regler og retningslinjer.

IATA: Ja til ansiktsmaske, nei til tomme seter

SAS anbefaler alle reisende om å gjøre seg kjent med myndighetenes reiseråd og restriksjoner. Mange land krever beskyttende ansiktsmaske på flyplasser og offentlig transport, så reisende bør sørge for at de har nok ansiktsmasker for hele turen. God håndhygiene er viktig for å forhindre smittespredning, så ta gjerne med desinfiserende håndrens på reisen. Syke eller personer med symptomer på smitte kan ikke reise med fly og vil bli avvist ved boarding.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart