-->

5. desember 2020

Flyr tar av neste år

Flyr skal være i luften første halvår 2021 (Illustrasjonsfoto)

I oktober slapp investor og flyarving Erik G. Braathen nyheten om at han var i ferd med å bygge opp et nytt flyselskap i Norge, som i første omgang skal fly innenriks, men også til store europeisek byer som nordmenn liker. Nå er navnet på det nye flyselskapet klart - Flyr.
annonse
En dag skal vi ut og reise igjen
Billetter til verdens opplevelser


– Vi har en sterk lidenskap for norsk luftfart. Vi tror ikke at markedet vil komme tilbake dit det var i forkant av koronapandemien. Vi vil benytte all vår erfaring og kompetanse for å bygge et nytt, norsk flyselskap tilpasset den økonomiske virkeligheten og passasjerenes behov, sa initiativtaker Erik G. Braathen i oktober, da nyheten slapp.

De siste to månedene har det vært stille fra den kanten, det har dukket opp en og annen annonse fra selskapet der de jakter på flypersonell, og så dukker det opp noen navn ettersom selskapet utvider i ledelsen.

Nå er det altså klart at navnet på det nye selskapet blir Flyr.
Flyr er skapt for reisende i Norge, og bygget opp med gode, norske arbeidsplasser. Vi vil bidra til en luftfart som er mer bærekraftig for økonomi, samfunn og miljø. Det skal føles bra å fly med Flyr.

Slik presenterer de seg på sine nettsider.

Planen er å ha fem fly i starten, enten av typen Boeing 737–800 eller Airbus A320 – som begge er kjente flytyper som brukes av SAS og Norwegian i dag. De ønsker å vokse til 400 ansatte innen 2022 og lover å bruke ansatte på norske kollektivavtaler.

En enklere flyreise
Helt siden første dag har selskapet uttalt at de skal greie å holde kostnader nede, blant annet med ny og inovativ teknologi.

Selskapets logo
Målet med Flyr er å levere den enkleste flyreisen, på en mest mulig bærekraftig måte. Dette skal vi gjøre ved å skape et rendyrket digitalt produkt basert på passasjerenes behov, og fly færre, smartere flyvninger til steder og tider folk har behov for å reise. Vi bygger opp selskapet fra bunnen av, fristilt fra komplekse systemer og tungrodde organisasjoner, for å kunne drive en effektiv og kundevennlig flyoperasjon, skriver selskapet om selv.
Mangler finasiering
For å få hele Flyr-prosjektet i gang har investor Braathen selv lagt 50 millioner på bordet som skal holde selskapet flytende gjennom prosjektfasen.

Det er helt avgjørende at selskapet får inn milliardbeløp for å få balansen i orden når flyflåten skal bygges, det skriver Finansavisen lørdag.

På spørsmål fra avisen om de går og banker på dører hos forskjellige finansinstitusjoner på Aker Brygge, svarer Erik G Braathen:

- Vi har konsentrert oss fullt og helt om om å få på plass organisasjon og system. Vi har ikke vært hos noen miljøer enda, men kommer ti å gjøre det når vi har et godt investorcase.

Når selskapet en gang kommer på vingene, vil de møte konkurranse på innenriksmarkedet fra fire andre selskap, hvis alle overlever.

Widerøe, SAS og Norwegian, og ikke minst Wizz Air som overrasket de fleste med å annonsere norske innenlandsruter i oktober, samtidig som Erik G. Braathen lanserte sitt selskap.

Wizz Air startet opp tre ruter fra Oslo allerede fire uker etter annonseringen, og innen jul flyr de til 12 byer fra Gardermoen. 


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart