-->

25. mai 2021

Tidenes Norgessommer

Enda fler skal på Norgesferie i år enn i fjor (Illustrasjonsfoto)

Sommeren 2021 betyr ferie i eget land. Ferske tall viser at hele 80% av bestillingene gjort for sommerferien, er til destinasjoner i Norge. Og flyselskapene er klare til å frakte feriefolket.
annonse


Opinions koronamonitor viser at nesten 9 av 10 spurte sier at de kommer til å ha Norgesferie i år og vi ser tydelig på FINN at etterspørselen etter feriehus- og hytter til leie har formelig eksplodert i år. Før fjorårets sommer var det svært høy aktivitet inne på norske feriehus og hytter på FINN reise, og i år har tallet økt med ytterligere 45% i besøk på annonsene i april.

Tenker du å booke hotellrom, feriehus eller hytte i Norge i sommer? Det er det fortsatt gode muligheter for - men ikke vent for lenge. I år som i fjor gjør koronapandemien at vi i stor grad må feriere i eget land og hvis du ikke har bestilt Norgesferien din enda, må du gjøre det nå bekrefter Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

– I fjor forsto folk flest i mai at det ble Norgesferie, men i år skjønte man det før påske og trykket har vært høyt på FINN reise siden da. Vi har allerede sett at de fleste mest eksklusive hyttene og feriehusene er revet bort for hele skoleferien. Dersom du har mulighet til å legge årets sommerferie utenom fellesferien, får du større frihet og bedre kort på hånden når du skal planlegge feriereisen, sier Berge.

Flyselskapene er klare
til å frakte ferieturistene på kryss og tvers av landet. Før helgen ble det klart at Wizz Air trapper kraftig opp i Norge, de har ambisjoner om å tredoble satsingen i Norge, og lover fullt trykk på alle de 15 rutene de allerede opererer i Norge.

Både SAS og Norwegian har flydd innenriks under hele pandemien, SAS er ikke bare klare til å øke tilbudet i Norge, allerede i vinter kunngjorde de at de vil gjenåpne hele 180 ruter fra Skandinavia til hele Europa.

Norwegian har fått på plass sin økonomiske redningsplan og er klare til å satse med "Nye Norwegian". det betyr tilbake til røttene med fokus på Norge, Norden og ruter til Europa, dit folk vil.

Fra 30. juni er det nye norske flyselskapet Flyr klare til å ta opp konkurransen, da letter første fly fra Oslo lufthavn med kurs for Tromsø. Ryktene vil ha det til at Harstad, Bodø, Trondheim, Bergen og Stavanger er de neste rutene ut. Selskapet har tidligere uttalt at de vil starte billettsalg omtrent en måned før første avgang, det betyr at salgsstart er like om hjørnet. Vi kan trolig vente oss det første nymalte flyet til Gardermoen en av de første dagene.


Sørlandet mest etterspurt
Sørlandet er populært som aldri før, og det er også den regionen som har hatt flest hytter eller ferieboliger til leie. Kristiansand er en soleklar sommerferiefavoritt i år.

De mest søkte destinasjonene i Norge i 2021:
  • Kristiansand
  • Kragerø
  • Hvaler
  • Arendal
  • Risør

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart