-->

22. september 2021

Wizz Air stenger og utsetter ruter

Wizz Air gjør forandinger ved Torp (Sandefjord lufthavn Torp)

Bare tre måneder etter åpning av en ny helårsrute fra Torp, velger Wizz Air å vinterstenge ruten til Beograd. En ny rute til Tallinn utsettes ytterligere fem måneder, og en Polenrute kan være på vei over til Gardermoen. 
annonse

I juli åpnet endelig Wizz Air sin Beogradrute fra Torp, over et år forsinket grunnet pandemien. Ved utangen av oktober, når vinterprogrammet stater opp, er Beogradruten satt på pause.

Dette skyldes blant annet strengere innreisekrav fra Serbia, som sier at du må i katrantene og at det skal skje på et karantenehotell.

Så sent som i januar i år var det usikkert om lavprisselskapet ville stasjonere sitt tredje fly i Beograd, som planlagt. Etter mye fram og tilbake ble flyplassledelsen og selskapet enige om vilkårene, det gjorde at Torp ruten endelig startet opp i sommer, sammen med en rute til Hamburg, og at Wizz Air må stasjonere det tredje flyet i Beograd innen desember, samt åpne flere ruter.

Selv om flygningene fra Sandefjord får et opphold i vinter, er det mulig å bestille billetter fra Torp til Beograd, for ruten er tilbake 27. mars med to ukentlige avganger.

Tallinn
Den latviske hovedstaden Tallinn skulle fått sin Wizz Air rute fra Torp tilbake i desember i fjor. Gjenntatte utsettelser gjennom pandemien har forskjøvet dette, og siste planlagte oppstart var 1. november, nær et år forsinket.

Nå er ruten igjen utsatt, og ny planlagt åpning blir 28. mars neste vår.

Til Gardermoen?
En kikk i Wizz Airs rutetabeller kan gi et lite hint om at ruten fra Torp til polske Poznan skal flyttes fra Sandefjord til Oslo lufthavn. I dag er det mulig å kjøpe billetter fra Oslo til Poznan, men man får beskjed om at flyene går fra Sandefjord.

Velger du å søke etter billetter fra Torp i november og utover, får du melding om at flyene går fra Gardermoen, dette kan tyde på at ruten flyttes til Oslo når vinterprogrammet starter opp i overgangen oktober - november.

Hvis dette stemmer er siste avgang fra Torp den 28. oktober, mens første avgang fra Gardermoen er 1. november.

Wizz Air sin rute fra Gardermoen til Wien vinterstenger fra 30. oktober til 28. mars neste år, mens Budapestruten, som skulle åpnet etter pandemien nå i september, er utsatt til 14. desember.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart