-->

28. desember 2022

Flere greske perler med Flyr

Strandrestaurant i Nydri, Lefkada, Hellas 📷 Wikimedia

Flyrs satsing på Hellas neste sommer trer stadig tydeligere fram, med to nye ruter på kartet kan selskapet nå tilby seks greske favoritter.


Flyrs mål om å fly nordmenn til deres favoritter i Middelhavet kom tydelig fram før jul, da selskapet annonserte flere av de utenlandske rutene for neste sommer. Da dukket blant annet Korfu opp, som en destinasjon på rutekartet fra 20. juni.

Fargesprakende Korfu er et av de vakreste stedene i den greske øyverdenen. Med sine grønne fjell, 200 km lange kyst, strender, ouzo og souvlaki lokker den både matelskere og eventyrlystne. Øya kalles til og med for Smaragdøya for sin frodige vegetasjon. Fakta er at den har over to millioner oliventrær, noe som gjennomsyrer øyas fantastiske matkultur.

Korfu ligger helt nordvest i Hellas og grenser til Albania. Med båt er det bare noen kilometer over til det populære feriestedet Sarandë i Albania, et sted stadig fler nordmenn oppdager.

Denne sommeren startet Flyrs to første ruter til Hellas, til hovedstaden Athen, og den nest største byen Thessaloniki, de står igjen på rutekartet fra april og mai neste år.

Som vi skrev om for et par uker siden, skal Rhodos, helt mot grensen til Tyrkia, kommer på rutekartet i slutten av juni, med to ukentlige avganger fra Oslo.

Denne naturvakre øya byr på et frodig landskap med fjell, sitrusplantasjer og olivenlunder, og langs kysten ligger gamle byer, fantastiske strender og viker med krystallklart vann. Med plasseringen helt sør i Egeerhavet kan Rhodos skilte med flest soltimer i hele Hellas. Rhodos er ikke offisielt lansert fra selskapet.

To andre destinasjoner i Hellas som Flyr ennå ikke har lansert er Lefkas og Santorini.

Klassisk solnedgang på Santorini 📷 Wikimedia

Øya Lefkas er kjent for sine hvite strender med krystallklart vann og avslappede atmosfære. Og når det gjelder storslått natur og koselige fjellandsbyer slår Lefkas de fleste av Hellas' øyer. Denne øya ligger det Joniske hav, sør for Korfu. Kilder opplyser til osloairports.com at ruten starter opp 17. juni, med én ukentlig avgang.

Santorini får også oppstart 17. juni med én ukentlig rundtur fra Oslo lufthavn.
Mange mener at Santorini er den vakreste av alle de vakre øyene i den greske øyverdenen – kjent for sin dramatiske natur og den fortryllende solnedgangen. Øya ligger i Sør-Egeerhavet, rundt 200 km sørøst for det greske fastlandet. Den er også en del av øygruppen Kykladene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart