-->

20. desember 2022

Loganair med rute fra Oslo til Newcastle

Starter ny forbindelse mellom Newcastle og Oslo 📷 Wikimedia

Skottenes eget flyselskap Loganair starter sin andre rute fra Oslo kommende vår. Den første ruten til Aberdeen har vært på vingene siden i sommer, nå kommer Newcastle på kartet.

I forbindelse med at selskapet skal utvide tilbudet ved Newcastle fra kommende sommer, med flere avganger på eksisterende ruter, og nye ruter, kommer Oslo som en av flere nye destinasjoner.

Mens Aberdeenruten som startet opp i september har fløyet direkte en gang daglig, unntatt lørdag, velger selskapet en litt annen løsning med Newcastle.

Fra 27. mars starter flyet i Newcastle og flyr direkte til Aberdeen, en tur som tar 55 minutter. Der slipper de av passasjerene som ikke skal lenger. Så kommer eventuelt passasjerer fra Aberdeen til Oslo ombord.

De som har reist fra Newcastle og skal til Oslo blir værende ombord den halvtimen flyet står på bakken. Så fortsetter flighten i en time og førti minutter, til Oslo.

På vei tilbake til Newcastle følger de samme prosedyre. De som skal til Aberdeen går av der, resten blir sittende ombord før flyet fortsetter til Newcastle. 

Med dette grepet regner selskapet med å få fylt opp flyene med flere passasjerer og kunne holde liv i begge rutene. Fra mars blir det seks ukentlige rundturer fra Oslo til Newcastle via Aberdeen, søndag til fredag.

Newcastle - Aberdeen - Oslo og tilbake 📷 gcmap.com

 
Loganair ble grunnlagt av Willie Logan i 1962 og feirer 60 års jubileum i år, de var i utgangspunktet et familiedrevet selskap, som vårt eget Widerøe. Selskapet startet med å fly mellom Shetland og Orkenøyene, og deres hovedkontor var da som nå, Glasgow.

Opp gjennom årene har skottene flydd egne ruter, og på vegne av andre selskap.

Logenair bruker fly av typen ATR 42 og 72, Embraer 135 og 145 (bildet), samt Saab 340, totalt har de 43 fly i hangaren. Til Oslo skal de fortsette å fly med Embraer 145 med 49 seter.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart