-->

6. juli 2023

Passasjerrekord for Norse i juni

Norse feirer et år i luften med ny, månedlig passasjerrekord 📷 Wikimedia

Et år etter oppstarten har langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways satt ny månedlig passasjerrekord. I juni fløy de rett i undekant av 100.000 passasjerer mellom Europa og USA.14. juni i fjor lettet Norse' første langdistansefly fra Oslo lufthavn til New York, USA. I løpet av den måneden fraktet selskapet drøyt seks og et halvt tusen passasjerer. Tolv måneder senere setter flysekskapet ny passasjerrekord ved å frakte i underkant av etthundretusen passasjerer ombord i sine Dreamlinere. Det nøyaktige tallet er 97.037 reisende.

Sliter med punktligheten
Selv om passasjerbelegget er høyt, er ikke punktligheten det samme, kun halvparten av selskapets fly landet til tiden. Bransjestandarden sier at fly som lander innenfor 15 minutter etter planlagt ankomsttid (rutetabellen), regnes som i rute.

Mens punktligheten kun var på 50%, så opererte Norse alle sine avganger som planlagt, altså ingen kanselleringer i juni.

- Juni markerte en spesiell måned for Norse Atlantic da vi feiret ett år med flyoperasjoner. Denne milepælen reflekterte ikke bare det harde arbeidet og dedikasjonen til hele teamet vårt, men fremhevet også den økende etterspørselen etter rimelige transatlantiske reiser av høy kvalitet. Vi har nå alle de 15 flyene i flåten vår i drift, ti direkte for Norse Atlantic og fem fremleid til Air Europa frem til sommeren 2024, sier Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse Atlantic Airways.

- Jeg er spesielt fornøyd med at vi i juni registrerte godt over $100 i tilleggsinntekter (ancillary revenue) per passasjer. Vi mener dette er en bransjeledende prestasjon og viser tydelig at passasjerer foretrekker å velge alternativene som er relevante for dem når de reiser i motsetning til tradisjonelle transportører som inkluderer en premiumavgift i grunnprisene for tjenester som passasjerer ikke trenger, sier Larsen videre.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart