-->

23. mai 2024

Icelandair: Over én million passasjerer første tertial

Har fløyet over en million passasjerer første tertial 📷 wikimedia

Det islandske flyselskapet Icelandair fortsetter sin gode passasjervekst med 307 000 reisende i april. Dette er en økning på 4 prosent fra april i fjor, og en 3 prosents økning fra mars.
annonse

Med over én million reisende med Icelandair i første tertial (fire måneder), ser selskapet positivt på fremtiden.

- Med over 300 000 passasjerer i april, og over én million reisende med Icelandair mellom januar og april, fortsetter vi å se en sunn økning i antall passasjerer. Etterspørselen i via-markedet er fortsatt stor, og nesten halvparten av de reisende tilhørte denne kategorien, sier Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

Fordeling av passasjertyper og punktlighet
I april var 49 prosent av de reisende via-passasjerer, 44 prosent reiste til/fra Island og 7 prosent reiste innad i Island. Flyselskapet hadde en punktlighet på 88,3 prosent i april, som er en økning på 7,8 prosentpoeng fra i fjor.

- Nedgangen i til og fra-markedet kan forklares med et skifte i påsketrafikken fra april til mars i år. Ellers er vi fornøyde med å øke vår punktlighet, noe som er takket være et stort fokus og gode prestasjoner fra våre ansatte, sier Bogason.

Nye sesongdestinasjoner
I mai introduserte Icelandair tre nye sesongdestinasjoner til Færøyene, Pittsburgh og Halifax, noe som bidrar til selskapets positive fremtidsutsikter.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart