-->

6. oktober 2023

SAS fraktet 2.3 millioner passasjerer i september

Fraktet 2.3 millioner passasjerer forrige måned 📷 SAS

2,3 millioner passasjerer reiste med SAS i september, en økning på 17 prosent sammenlignet med samme måned året før. SAS økte sin kapasitet med 18 prosent, og RPK (passasjerkilometer) økte også med 18 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Kabinfaktoren for september var 78 prosent.

- Vi er glade for å se en kontinuerlig positiv trend i passasjeretterspørselen. 2,3 millioner (2.324.000) passasjerer fløy med SAS i september, noe som representerer en økning på 17 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, opplyser Anko van der Werff, administrerende direktør og konsernsjef for SAS.

- I løpet av september mottok SAS også gledelige nyheter da vi vant en Red Dot Award for vår oppgraderte app og ble tildelt en femstjerners rangering i den globale APEX-kundevurderingen for 2023. Begge prestasjonene er resultatet av vårt harde arbeid med å fortsette å bygge Skandinavias ledende flyselskap, sier van der Werff.

SAS fraktet 2.3 millioner passasjerer i august også, og slår Norwegian med omlag 294.000 flere passasjerer.

SAS har oppnådd betydelig suksess i september, med en økning i antall passasjerer og en forbedring i kundeopplevelsen. Den økte kapasiteten og passasjerøkningen viser selskapets evne til å tilpasse seg endringer i markedet og imøtekomme passasjerenes behov.

Tidligere i uken ble det også kjent at SAS får nye eiere, det eret konsortium bestående av investeringsfondene Castlelake og Lind Invest, flyselskapet Air France-KLM og den danske stat.

Air France/ KLM sikret seg med det en eierandel på 19,9 prosent i SAS. Samtidig vil den danske staten eie 25,8 prosent av selskapet. Investeringsfondene Castlelake og Lind Invest går inn med henholdsvis 32 prosent og 8,6 prosent eierandel. Totalt har SAS lyktes med å hente inn 12,9 milliarder svenske kroner i kapital, som vil gi selskapet et økonomisk fundament for fremtiden.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart